Noordwest Ziekenhuis

Algemeen

Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) is een topklinisch ziekenhuis, ontstaan uit de fusie tussen het voormalige Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini Ziekenhuis Den Helder.
NWZ richt zich primair op zorg in de regio Noordwest Nederland, een verzorgingsgebied met ruim 600.000 inwoners. Met 4.500 medewerkers, 340 medisch specialisten en 770 bedden is het een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland. Noordwest is een opleidingsziekenhuis voor vrijwel alle erkende medische vervolgopleidingen en heeft een eigen opleidingsinstituut: de Noordwest Academie. Zij ondersteunt de opleiding, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Dit gebeurt praktisch, concreet en doelgericht, waarbij aandacht is voor wie je bent als persoon, wat voor professional je wilt zijn, welke kwaliteiten je hebt en hoe je deze zo goed mogelijk in kunt zetten.

 

De afdeling Interne geneeskunde

De opleiding is van ons allemaal, daar staan en gaan we als vakgroep voor! We zijn een betrokken en toegankelijke vakgroep en creëren een veilig klimaat waarin feedback een logisch onderdeel is van de dagelijkse werkwijze. Dit is mogelijk omdat iedere internist zich onderdeel voelt van de opleidingsgroep: naast het eigen aandachtsgebied, draagt iedereen bij aan de algemene interne op de spoedeisende hulp, de afdeling, de SEH, in de dienst en in de dagelijkse supervisie.

De vakgroep bestaat uit 21 internisten en wordt ondersteund door chefs de clinique. AIOS Interne geneeskunde werken alleen op de locatie Alkmaar. Er zijn zo’n 30 arts-assistenten, waarvan iets minder dan de helft in opleiding is. Er is een collectief opleidingsklimaat door het dagelijks aanbieden van onderwijs voor zowel aios als anios. We stimuleren iedere arts-assistent om een persoonlijk passend opleidingstraject te krijgen, waarbij er diverse mogelijkheden zijn voor aanvullende cursussen.