Rode Kruis Ziekenhuis

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Algemeen

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is een middelgroot algemeen ziekenhuis in Beverwijk. Het Brandwondencentrum is (inter)nationaal bekend om de huid-, brandwonden- en littekenbehandeling waar vele specialismen binnen het RKZ bij betrokken zijn.

Binnen het RKZ en in samenwerking met partners voor dialyse, de Nederlandse Obesitaskliniek en Eyescan zijn vele specialismen vertegenwoordigd. We hebben een opleidingserkenning voor chirurgie, interne geneeskunde, spoedeisende hulp arts en plastische chirurgie.

 

De afdeling Interne geneeskunde

De tien internisten werken als algemeen internist met één van de volgende aandachtsgebieden: nefrologie, hematologie, oncologie, endocrinologie, infectieziekten en vasculaire geneeskunde. Tijdens diensten werken a(n)ios ook voor de zes longartsen en zes MDL-artsen.

De aios werkt als voorwacht op de spoed eisende hulp, als zaalarts op de afdelingen acute opname, algemene interne geneeskunde of het oncologiecentrum en in het tweede jaar op de polikliniek met klinische consulten door het hele RKZ.

We werken samen met het Amsterdam UMC (beide locaties), het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en de Noordwest Ziekenhuisgroep op de verschillende gebieden van klinische zorg, opleiding (co-assistenten) en onderzoek. Ook met het LUMC (Leiden) werken we samen op gebied van (klinisch) onderzoek.

Vertrekkende a(n)ios benoemen regelmatig de laagdrempelige, veilige werksfeer binnen onze groep waarmee we iedere startende arts een stevige basis geven.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]